Terveiset teille kaikille!

Tätä kirjoittaessani tuleva metsästysvuosi on jo aivan ovella. Suven aikana on suoritettu valmistelevia toimia. Riistan ruokinta ja hirvilavojen pystytys on tehty ahkerien talkoolaisten toimesta. Ampumaharjoittelua on suoritettu niin kivääri- kuin haulikkoradalla. Uutena hankintana ostimme SimWay-hunter simulaattorin, jolla on voinut harjoitella riistalaukauksia lähes aidontuntuisesti.

Edellinen vuosi oli ensimmäinen jolloin hanhen peltopyynti alkoi 10.8. Tämä oli uutta ja ylilyöntejä tapahtui mutta niistä on varmaan opittu. Odotan vastuukantoa tulevaan hanhen peltopyyntiin osallistujilta.

Seuran jäsenet ovat osoittaneet kiitettävää aktiivisuutta. Jäseniä on koulutettu ammunnanvalvojiksi ja mikä hienointa, RHY:n metsästyksen valvojakoulutukseen ilmoittautui seitsemän henkilöä.

Suurpetohavainnot ovat lisääntyneet voimakkaasti ja tämä seikka tulee varmasti vaikuttamaan varsinkin koirilla tapahtuvaan metsästykseen. Arvoitukseksi jää, paljonko pedot ovat verottaneet riistakantaa. Se selviää syksyllä, viimeistään hirven metsästyksen yhteydessä. Toivomme kuitenkin että koirat saavat olla rauhassa.

Kulunut kesä on ollut yleisesti suotuisa riistakannoille sään osalta. Ei hallaöitä, rankkasateita eikä kuivuutta pesimäaikana.Tosin keväiset merivedennousut ovat voineet tuhota vesilintujen pesiä.

Metsästysalueemme ovat laajat ja monimuotoiset. Maanomistajat ovat mahdollistaneet tämän vuokraamalla metsästysoikeuden seurallemme. Tästä on syytä olla kiitollinen.

Toivotan kaikille hienoja eräelämyksiä ja rentoutumista luonnossa.

Pj. Auvo Arffman